A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дубенська початкова школа
Дубенської міської ради Рівненської області

ГПД

Дата: 16.02.2021 08:41
Кількість переглядів: 101

Група продовженого дня є однією із форм виховання дітей і допомагає організувати найсприятливіші умови для їхнього відпочинку, навчання та виховання.

Вона забезпечує врахування вікових особливостей учнів, їхній розумовий, моральний, естетичний, фізичний, духовний розвиток, створює умови для організації продуктивної праці, відкриває можливості для всебічного виявлення і розвитку індивідуальних, здібностей, запитів та інтересів дітей.

Нормативно-правова база ГПД

Наказ МОН від 25 червня 2018 р. "Про затвердження Порядку створення груп подовженого дня у державних і комунальних закладах загальної середньої освіти" (Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 24 липня 2018 р. № 865/32317)

Лист № 1/9-503 від 18.07.2013 «Про використання Інструктивно-методичних матеріалів з питань створення безпечних умов організації навчально-виховного процесу в групі продовженого дня загальноосвітнього навчального закладу».

Зарахування до ГПД

Зарахування до ГПД (відрахування) відбувається за наказом директора навчального закладу на підставі заяви від батьків, або осіб, які їх замінюють. Заяви приймаються до 5 вересня поточного року.

Згідно із заявою від батьків дозволено відпускати дітей, які цього потребують, в зручний для батьків час (при цьому батьки беруть на себе всю відповідальність за здоров’я і життя дитини) або у супроводі дорослих (імена яких зазначено в заяві).

Завдання ГПД

• забезпечити безпечне і комфортне перебування учнів у школі в позаурочний час;

• організувати гармонійний розвиток особистості учня з урахуванням вікових особливостей молодшого школяра, інтелекту та інтересів кожної дитини;

• створити умови для досягнення оптимального рівня вихованості учнів.

Режим роботи ГПД

 Режим роботи групи подовженого дня схвалюється педагогічною радою і затверджується директором закладу.    Тривалість перебування учнів у ГПД становить не більше 6 год/день.

У режимі роботи ГПД передбачають:

  • тривалість прогулянки на відкритому повітрі не менше 1 год 30 хв;
  • харчування не менше 30 хв;
  • виконання домашніх завдань (за наявності) не більше 1 год;
  • заняття в гуртках, секціях, екскурсії.

Задля профілактики стомлюваності, порушення статури, зору учнів початкових класів необхідно кожні 15 хв заняття проводити фізкультхвилинки та гімнастику для очей.

В закладі функціонує 3 групи подовженого дня:

ГПД для 1-х класів – вихователь Зайцева Ольга Валентинівна

ГПД для 2-х класів – вихователь Щепанська Наталія Миколаївна

ГПД для 3-4 -х класів – вихователь Марчук Юлія Василівна

Вихователі працюють з учнями відповідно до щоденного плану роботи вихователя, який, як правило, включає: прогулянку, самопідготовку, виховні бесіди, дидактичні та рольові ігри тощо.

План роботи вихователя групи подовженого дня погоджується із заступником директора з навчально - виховної роботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора