A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дубенська початкова школа
Дубенської міської ради Рівненської області

Психолого-педагогічний консиліум «Адаптація першокласників» 2023

Дата: 28.12.2023 15:05
Кількість переглядів: 19

Перший клас школи є адаптаційним періодом дитини. Шкільна адаптація - це пристосування дитини до нової системи соціальних умов, відносин, вимог, видів діяльності, нового режиму діяльності. Важливо, щоб це пристосування було здійснене без серйозних внутрішніх втрат, не зашкодило самопочуттю, настрою, самооцінці дитини.

Тому актуальні питання адаптації першокласників до школи педагоги закладу розглянули під час психолого-педагогічного консиліуму «Адаптація першокласників».

Учасники ознайомились з умовами успішної психологічної адаптації та результатами  психологічних досліджень. Класні керівники, вчителі–предметники, вихователь групи подовженого дня 1-х класів з любов'ю та теплотою розповідали про своїх учнів, про їхні успіхи, досягнення та труднощі, про формування дитячих колективів. Всі учасники консиліуму акцентували увагу на тому, що  під час адаптаційного процесу для дитини важливим є ресурс, підтримка і авторитет «ведення», адже дитина дуже чутлива та уважна до того, хто стає для неї опорою. Загалом, психологічний супровід і місце дорослого поруч із дитиною це – пошук прихованих ресурсів розвитку дитини, опора на власні можливості дитини, розкриття потенціалів дитини, розвиток компетентності, як базисної характеристики особистості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора