A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дубенська початкова школа
Дубенської міської ради Рівненської області

XXVI-ий Духовний ранок в Дубенській початковій школі

Дата: 17.01.2024 18:16
Кількість переглядів: 15

ПРО БІБЛІЙНІ ІСТИНИ ТА ДУХОВНУ СКЛАДОВУ У ВИХОВАННІ ДІТЕЙ СПІЛКУВАЛИСЬ УЧАСНИКИ ДУХОВНОГО РАНКУ

Сьогодні, 17 січня, у Дубні відбувся XXVI-ий Духовний ранок, котрий вчергове об'єднав представників духовенства, влади та громадськості міста навколо важливих суспільних питань. Цього разу захід пройшов у Дубенській початковій школі, тож розпочали його маленькі вихованці навчального закладу, виконавши духовні піснеспіви.

До надзвичайно глибинної, водночас світоглядно-філософської і життєво-практичної розмови про Біблійні істини та духовну складову у вихованні дітей долучились міський голова Василь Антонюк, секретар міської ради Віктор Недашковський, депутати міської ради та організатори заходу Микола Пилипчук та Вікторія Хорупанська, керівники християнських церков, освітяни, працівники управління освіти, інших структурних підрозділів міської ради та закладів культури, представники волонтерської спільноти міста, а також спеціально запрошений гість - доктор педагогічних наук, професор Національного університету “Острозька академія” Василь Жуковський. Науковець виступив перед присутніми з презентацією науково-методичного комплексу з “Основ християнської етики” для учнів закладів середньої освіти, де йшлося про програмні засади морально-духовного виховання дітей, інтеграцію біблійних цінностей у шкільні предмети.

Учасники заходу наголошували на важливості духовної складової у вихованні дітей, обговорювали роль сім'ї, школи та церкви у формуванні духовно багатої та високоосвіченої особистості. На підтвердження власних тез зачитували Біблію - священну книгу, котра є моральним орієнтиром усіх християн.

Освітяни ділились досвідом вивчення “Християнської етики” у школах, підкреслювали необхідність збереження демократичного підходу у впровадженні даного навчального курсу та забезпечення високої професійної підготовки відповідних педагогічних фахівців. На підтримку запровадження програми морально-духовного виховання дітей в усіх навчальних закладах міста висловились, зокрема, представник управління освіти Віталія Масюк, директори Дубенської початкової школи Олена Тимощук, Дубенського ліцею №2 Любов Головко, Дубенського ліцею №5 Оксана Гуліда, Дубенського ліцею №8 Ірина Андрійчук, заступник директора приватного освітянського закладу «Дубенська гімназія «Премудрість» Інна Радисюк.

Міський голова Василь Антонюк, зважаючи на одностайність учасників Духовного ранку щодо доцільності та навіть необхідності вивчення “Основ християнської етики” в усіх загальноосвітніх закладах міста, окреслив подальші кроки для впровадження цієї ініціативи. “Жити за Божими Законами, дбати про свою громаду, працювати для її розвитку, любити та захищати свою країну - такими маємо бути ми усі і так маємо виховувати свої дітей. Бо лише духовно здорова нація здатна відстояти незалежність своєї країни та побудувати процвітаючу європейську державу”, - наголосив очільник міста.

Завершився захід традиційно - спільною молитвою за Україну, її мужніх захисників та усіх, хто в цей непростий час потребує Божої підтримки та благословіння.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора